سقف وافل چیست؟
نوشته شده توسط : ادمین

سقف وافل یکی از انواع سازه‌های بتنی است که به‌دلیل ظاهری زیبا و مدرن، مدت زمان اجرای کم، مقاومت و ایمنی بالا و البته مزایای اقتصادی زیاد، برای سازنده‌ها محبوبیت دارد. این سازه ظاهری شبکه مانند دارد و به همین‌خاطر به آن سقف مشبک هم می‌گویند.

سقف وافل چیست؟

برای ساخت آن، از قالب وافل استفاده می‌شود که بتواند وزن مرده‌ سازه را کاهش دهد. کاربرد آن با قالب‌های موقت، به سقف مجوف نیز شناخته می‌شود و نمای زیبایی در سطح زیرین بنا به‌وجود می‌آورد و معمولا مسطح است.

تاریخچه سقف وافل

این‌نوع معماری، از ابتدای قرن 19 میلادی در کشورهای آمریکایی و اروپایی اجرا می‌شد و به‌دلیل مزایای مختلف، ازجمله استقامت بالا، مورد استقبال مهندسان ساخت‌و‌ساز قرا می‌گرفت.

تاریخچه آن در ایران به دوره هخامنشیان (2500 سال قبل) برمی‌گردد. طبق آثار بجامانده و نظر باستان‌شناسان، سقف بنای تخت‌جمشید از الوارهای چوبی متعامد تشکیل شده‌بود.

ایده اجرای این نوع سازه را در بنای آکروپولیس یونان نیز می‌توان مشاهده‌کرد که هم‌دوره با دوران هخامنشیان در ایران بوده‌است.

کاربرد سقف وافل

کاربرد آن اغلب در ساختمان‌هایی با ارتفاع بالای 12 متر و مکان‌هایی است که وزن زیادی به سازه وارد نشود. استفاده از آن بیشتر در موقعیت‌هایی است که نیاز به کاهش تعداد ستون و همین‌طور افزایش فاصله‌ی بین ستون‌ها دارد؛ مانند بیمارستان‌ها، استخرهای سرپوشیده، سوله‌های صنعتی، هتل‌ها، کتابخانه‌ها، فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های مترو.

مزایا و معایب سقف وافل

زمان انتخاب نوع سقف در سازه‌های بتنی و فلزی، موارد متفاوتی پیش روی طراح و کارفرما وجود دارد که باتوجه به نوع پروژه، زمان اجرا، استحکام، ارتفاع سازه و قیمت تمام‌شده می‌تواند یکی از انواع آن‌ها را انتخاب کند.

آشنایی با مزایا و معایب هر سازه‌ای، در انتخاب درست برای پروژه به شما کمک می‌کند. در این بخش به بیان مزایا و معایب استفاده از آن‌ها می‌پردازیم.

انواع روش‌های ساخت سقف وافل

ساخت دال وافل به سه صورت انجام می‌شود.
الف) درجا؛
ب) پیش ساخته؛
ج) پیش‌سازی شده یا prefabricated waffle slab.

برای ساخت دال وافل در شرایط درجا، قالب بندی برای حمایت از دال ضروری است. همچنین برای چارچوبِ دال، در مورد دال وافل به ابزار خاصی نیاز است. در این روش، بر اساس طرح و اندازه مورد نیاز دال وافل در محل ریخته گری می‌شود. در ساخت دال وافل پیش ساخته، پانل‌های دال در جای دیگری ریخته‌گری شده و به آرماتور متصل می‌شوند. در سقف وافل پیش ساخته، دال وافل، در هنگام ریخته‌گری روی پانل‌های دال تقویت می‌شود. هزینه ساخت دال پیش سازی‌شده در مقایسه با دو نوع دال دیگر بیشتر است. ساخت دال وافل به طور کلی برای فاصله‌های بیش از ۱۲ متر مناسب است. ساخت دال وافل، هم به ۳۰ درصد بتن کمتر و هم ۲۰ درصد میلگرد کمتر نیاز دارد.

 جمع بندی

سقف وافل سقفی است که در عین زیبایی دارای استحکام بسیار زیادی است. مزایای فنی و اقتصادی موجب محبوبیت بیشتر آن شده است. این سازه به دلیل زیبایی می­تواند جنبه تزئیناتی نیز داشته باشد. در رستوران و کافه ها، تالارها و حتی منازل مسکونی می­ تواند موجب زیبایی فضا شود. در این مقاله تلاش کردیم شما را با هر آنچه نیاز است درباره سقف وافل بدانید آشنا کنیم. 

منبع: https://sahandsazeh.co/





:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 اسفند 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: